Arş. Gör. Elif ŞAHİN’in Makalesi Yayınlandı.

Arş. Gör. Elif ŞAHİN’in Makalesi Yayınlandı.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Erdem Türkavcı ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Arş. Gör. Elif Şahin’in makalesi yayınlandı.

Aile Arasında (2017) Filmindeki Toplumsal Cinsiyet Rollerinin Temsili isimli makale, uluslararası nitelikte Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (SSAD)’nde yayınlandı. Senaryosunu Gülse Birsel’in, yönetmenliğini Ozan Açıktan’ın üstlendiği Türk Sineması’nın en çok izlenen on filminden biri olan Aile Arasında (2017) filmini inceleyen yazarlar, makalede içerik analizi ve anlatı analizi yöntemini kullandı. Toplumsal cinsiyet kavramı, toplumsal cinsiyetin toplumsallaşma süreci, toplumsal cinsiyet bağlamında yerli komedi sineması ve Aile Arasında filmindeki toplumsal cinsiyet rollerinin temsili isimli ana bölümlerden oluşan makalede, aile ve namus kavramlarına eleştirel yaklaşan Aile Arasında filmindeki toplumsal cinsiyet rollerinin temsili inceleniyor.

Makaleye erişmek için tıklayınız ( https://dergipark.org.tr/tr/pub/sisad/issue/64181/945388 )