“Arap baharı sonrası Türkiye bölgede yalnızlaştı”

“Arap baharı sonrası Türkiye bölgede yalnızlaştı”

İstanbul Gelişim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Fuat Tuncer, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Türkiye ziyareti hakkında yorumlarda bulundu.

Sabah gazetesinin internetinde yer alan demeçte Tuncer, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin gerginlik boyutu açısından önemli olduğunu belirtti. Arap baharı sonrası bölgede yalnızlaşan Türkiye ve bu yalnızlaşma sonrası denizlerde daha agresif bir genişleme politikası izleyen Yunanistan arasındaki gerginliğin tarihsel bir boyutu olduğuna değinen Tuncer, bu ziyaretin yeni bir çözüm arayışından ziyade mevcut gerginliklerin azaltılması için bir adım olarak nitelendirdi. Tuncer, ayrıca iki NATO müttefiki ülkenin karşılıklı diyalog kanallarının açık olması gerektiğinin de altını çizdi.

Yazının tamamı için lütfen tıklayın: https://www.sabah.com.tr/istanbul/2021/04/15/arap-bahari-sonrasi-turkiye-bolgede-yalnizlasti