İGÜ Öğrencilerinin Önemli Başarısı' TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri

Bölümümüz tarafından hazırlanan SosyoCom sayısında, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü Öğretim Üyesi ve İGÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP-K) Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Zengin’in İGÜ öğrencilerinin TÜBİTAK projeleri hakkındaki yazısı yayımlandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi lisans öğrencilerinin geliştirdiği 43 proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/1. dönemi çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı! TÜBİTAK’a rekor sayıda 2209 proje başvurusu yapılan bu dönemde Üniversitemiz, yakaladığı başarı ile 2023/1. dönemi kapsamında 77 vakıf üniversitesi arasında Türkiye’de 3’üncü sırada yer aldı. Tüm üniversiteler sıralamasında ise 37’nci sıraya yerleşerek önemli bir gelişme göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü büyük bir heyecanla karşıladığımız bu özel yılda; bir “araştırma üniversitesi” olma vizyonuyla ilerleyen Üniversitemizin farklı bilim dallarında öğrenim gören lisans öğrencilerinin araştırma ve geliştirmede TÜBİTAK tarafından desteğe layık bulunması büyük gurur ve sevinç kaynağı olmuştur.

İGÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP-K); öğrencilerimizin başarılarını artırmaya yönelik hedefler doğrultusunda, TÜBİTAK 2209-A/2209-B programlarına ilişkin olarak her başvuru dönemi öncesinde Üniversitemiz öğrencilerine ve onların projelerinde danışman olmaya gönüllü akademisyenlerimize yönelik proje başvurusu yapma ve proje yürütme süreci bilgilendirme etkinlikleri düzenlemektedir.

Ülkemiz araştırma ekosistemine üniversite öğrencilerinin katılmalarını teşvik eden bu önemli programa başvuru yapan İGÜ’lü öğrenciler, danışman öğretim üyeleri ile birlikte bireysel veya takım halinde proje başvurusu yapmıştır. Ardından çeşitli ön inceleme ve bilimsel değerlendirme aşamalarından geçerek başarı elde etmişlerdir. İGÜ öğrencileri, 2023/2. dönemi kapsamında da pek çok alanda proje başvurusu yaparak üretmeye, araştırma ve geliştirmeye devam etmektedir.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.