İstanbul Gelişim Üniversitesi “Uluslararası Afrika Sempozyumu” Düzenliyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi “Uluslararası Afrika Sempozyumu” Düzenliyor

25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul gelişim Üniversitesi tarafından “Küresel Dünyada Afrika” başlığıyla “Uluslararası Afrika Sempozyumu” düzenlenecektir. 5 Mayıs'a denk gelen Afrika Günü vesilesiyle, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümleri akademisyenlerinin kolektif çalışmasıyla uluslararası bir bilimsel sempozyumun düzenlemesi planlanmıştır.

Bu sempozyum, Türkiye'nin kıtaya yönelik politikalarını anlamayı amaçlanmaktadır. Afrika'nın her iki tarafın çıkarlarını gerçekleştirmek için yeni ortaklar araması karşılığında Türkiye'nin Afrika'ya açıklığını doğru şekilde kullanmanın yollarını aramak. Ayrıca kıtadaki büyük ve orta güçler arasındaki rekabet ışığında her iki tarafın gösterdiği çabalar da değerlendirecektir. Bu boyutlar akademik araştırmacıların farklı yaklaşımlarını gündeme getirdiği gibi, Türkiye-Afrika ilişkilerinin geleceğini bilmek açısından da önemli soruları gündeme getirmektedir. Sempozyum, Afrika çeşitli ülkelerinden çok sayıda akademisyenin ilgisini çekecek anlamlı bir bilimsel tartışmanın ışığında, akademik araştırmacılara fikirlerini netleştirme fırsatı sunacaktır.

Sempozyum ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız